Ο Π Ο Δ Η Λ Α Τ Η Σ , Το παν είναι η επικοινωνία


Ο  Π Ο Δ Η Λ Α Τ Η Σ

“Ανέκδοτα” αλλά και δημοσιευμένα, καθημερινά αλλά διαχρονικά.

Αν και δεν είμαι ούτε ιδιαίτερα χαρωπός, αλλά  ούτε κατσούφης, μ’ αρέσει το χαμόγελο αλλά και η μελαγχολία. Κάποιος είπε> Ανάλογα τον καιρό. Βέβαια προτιμώ το δύσκολο γέλιο, το έξυπνο ανέκδοτο, αντίθετα με τη μελαγχολία που την προτιμώ περαστική και δίχως αποτυπώματα. Έτσι ποδηλατώντας χωρίς συγκεκριμένη πορεία στο καθημερινό ποδηλατοδρόμιο, /εκκρεμεί η παμπληθής παράκληση να γινόταν κάποια στιγμή πραγματικότητα και στο δρόμο Μεσολόγγι- Τουρλίδα/, σκέφτηκα να κρατήσω από κάθε τέτοια στιγμή, χαρούμενη ή μελαγχολική την στιγμιαία της γοητεία και εφόσον κατόρθωνα  να την μεταφέρω καλοπροαίρετα στους αναγνώστες για να μοιραστούν  μαζί μας αυτή την ελάχιστη απόλαυση μιας καθορισμένης  στιγμής.

Προτιμώ η πρώτη απ’ αυτές τις στιγμές να είναι φαιδρή και να αφήσουμε τα ποιο ζοφερά για λίγο αργότερα. Έτσι αρχίζω με μια ιστοριούλα που μου πέρασε ένας φίλος. Δεν ξέρω αν είναι αληθινή ή πλασματική αλλά σίγουρα θα προκαλέσει κάποια χαμόγελα κι αυτό είναι που ζητάμε. Διηγούταν λοιπόν ο Ανδρέας. (Του ζητώ συγνώμη για τις …“ελάχιστες” υπογραμμίσεις__ που είναι δικές μου)

Σήμερα, ημέρα του πολιούχου, βγαίνοντας από την εκκλησία όπου είχα παρασταθεί για να εκπληρώσω το χρέος μου ως θεοσεβούμενος και εορταζόμενος, στάθηκα μπρος στον πίνακα ανακοινώσεων της παροικίας και άθελα άρχισα να διαβάζω τα διάφορα πόστιτ που ήταν καρφιτσωμένα στο λιτό πλαίσιο από φελλό και τελάρο.

  1. Για όσους έχουν παιδιά, και δεν το ξέρουν, διαθέτουμε στην παροικία ένα χώρο προορισμένο για μικρά παιδιά.
  2. Την επόμενη πέμπτη, στις πέντε το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση για τις μαμάδες. Όσες κύριες επιθυμούν να πάρουν μέρος σ’ αυτό το γκρουπ  παρακαλούνται να    απευθυνθούν  στο γραφείο, του σεβασμιότατου.
  3. Το γκρουπ αποκατάστασης αυτό-εμπιστοσύνης, στους ιδίους, έχει συγκέντρωση την πέμπτη στις οκτώ. Παρακαλούμε για να εισέρθετε χρησιμοποιήστε την πίσω πόρτα.
  4. Την Παρασκευή το πρωί, στις επτά, τα παιδιά του κατηχητικού θα αποδώσουν το έργο “Άμλετ” του Σεξ-πυρ στην κεντρική αίθουσα της εκκλησίας. Καλούνται όλοι οι κάτοικοι να πάρουν μέρος σ’ αυτή την τραγωδία.
  5. Η χορωδία ενηλίκων πάνω από τα 60, θα αναβληθεί για όλο το καλοκαίρι με την ευχαρίστηση όλης της παροικίας
  6. Αγαπητές κυρίες, παράκληση. Μην ξεχάσετε το σαββατοκύριακο να συμμετάσχετε σ την προσφορά ελεημοσύνης της παροικίας. Είναι μια καλή ευκαιρία να απελευθερωθείτε από όλα εκείνα τα άχρηστα αντικείμενα που περισσεύουν στο σπίτι. Φέρτε και τους συζύγους σας.
  7. Κύριο θέμα της σημερινής κατήχησης> “Ο Ιησούς επί των κυμάτων!” . Θέμα της αυριανής κατήχησης> “ Η αναζήτηση του Ιησού!”
  8. Οι τιμή για τη συμμετοχή στο σεμινάριο “Προσευχή και νηστεία”, περιλαμβάνει επίσης το γεύμα.
  9. Παρακαλούμε τους πιστούς να βάλουν σε κάθε φάκελο την ελεημοσύνη τους μαζί με τους νεκρούς που θέλουν να μνημονεύσουμε.
  10. Και μην ξεχάστε ότι την άλλη πέμπτη αρχίζει η κατήχηση για αγόρια και κορίτσια, αμφότερων φύλων.

Άνοιξα το κινητό και πήρα το φίλο. Ρώτησα, που είναι η ενορία. “Υπερβολικά μου τα λες”. Μού’δωσε  τα καθέκαστα και στη πρώτη ευκαιρία που πήγα στο νησί, επισκέφτηκα την εκπληκτική τους μητρόπολη Δεν είδα τίποτα στο πίνακα ανακοινώσεων… αλλά ξαφνικά το μάτι μου έπεσε σε μια κινγκ-Σάιζ πινακίδα κολλημένη στην τεράστια εξώπορτα του ναού που έγραφε στο πλάι από ένα κινητό διαγραμμένο χιαστί:

Μπαίνετε σε ιερό χώρο…,

Σας παρακαλώ, κλείστε το κινητό σας.

Για να επικοινωνήσετε με τον Θεό δεν το χρειάζεστε, και θα ενοχληθεί και το κοινό.

Ευχαριστούμε για την ολόψυχη συνεργασία!

Εκείνος ο εύκολος ενδοιασμός της πρώτης αγγελίας με έκανε να καταλήξω, -με τον καινούργιο χρόνο- κάθε φορά που θα παρατηρώ κάτι ενδιαφέρον, και που θα μπορούσε ο καθένας μας να έκανε κεκτημένο σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής του, -εύθυμο ή μελαγχολικό- να το μοιράζομαι παρέα με τους δικούς σας στοχασμούς και συλλογισμούς, -έντονους ή επιφανειακούς,- ανεξάρτητα αν ταυτίζονται η όχι με τους δικούς μου. Το παν είναι η επικοινωνία κι ας έχουμε κλειστό το κινητό!.-

 

Primera entrega de la nueva columna en el periódico Aixmi. “El ciclista”

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.